Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk bij de Werkwijzer: Maak een Verschil in de Gemeenschap! Onze vrijwilligers spelen een cruciale rol in onze organisatie. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om de huidige dienstverlening te bieden.

Onze vrijwilligers ondersteunen onder andere bij:

  • Het veilig oefenen van de nederlandse taal met inburgeraars
  • Bemannen van de kiosk bij het station in Oldenzaal
  • Ondersteuning bij administratieve taken
  • Kook- en creatieve activiteiten
  • Ondersteuning binnen de productie- en montageafdeling
  • Vervoer van huis naar een van onze werklocaties

Heb jij een paar uur per week tijd? Neem heel graag hier contact met ons op!

Evelyn Rose

designer

Jonathan Gray

architect

Jeffrey Bishop

Urban architect

Manuel Thomas

designer

David Simens

architect

Roberta Lambert

urban architect

Meer informatie

Hieronder meer informatie over De Werkwijzer, voluit stichting WINOT/ werkgelegenheidsinitiatieven Noord oost Twente. Uiteraard kan je ook contact met ons opnemen voor meer info.

Bestuur +

Tonnie Harmelink is de directeur/bestuurder van De Werkwijzer. Als eindverantwoordelijke is hij betrokken bij de ontwikkeling en toetsing van het beleid, de bedrijfsprocessen en de positionering van De Werkwijzer in de regio. Hij fungeert als bindende factor tussen alle geledingen en processen, bevordert draagvlak voor veranderingen en vertegenwoordigt De Werkwijzer zowel intern als extern. Tonnie Harmelink rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Toezicht. De Werkwijzer hanteert het Raad van Toezicht/Raad van Bestuur model, waarbij de werkorganisatie wordt geleid door een eenhoofdige Raad van Bestuur met ondersteuning van een managementteam. De directeur/bestuurder maakt deel uit van dit managementteam samen met twee clusterleidinggevenden. In de statuten staat de bestuursbevoegdheid vermeld, zoals opgesteld op 13 mei 2011 door notaris Kienhuis/Hoving.

Vertrouwenspersonen +

Vertrouwenspersonen

De stichting heeft voor haar cliënten twee interne vertrouwenspersonen, zij zijn te bereiken;

Lianne Grunder, l.grunder@werkwijzer-oldenzaal.nl

Luuk kasteel, l.kasteel@werkwijzer-oldenzaal.nl

Externe vertrouwenspersoon;

De stichting werkt samen met RNADVIES. Ria Nijhof is voor de stichting de externe vertrouwenspersoon. Je kunt haar bereiken via ria.nijhof@gmail.com

Jaarrekeningen +

De jaarrekening van 2022 kan je hier bekijken of downloaden en toekomstige jaarrekeningen zullen hier worden toegevoegd.

Stages +

Bij De Werkwijzer zijn we trots op ons erkende leer-werkbedrijf en staan we altijd open voor stagiaires uit het MBO en HBO. Als je geïnteresseerd bent in een stage bij ons, hebben we graag meer informatie voor je. Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden graag al je vragen over de mogelijkheden en het aanmeldingsproces voor een stage bij ons. We kijken ernaar uit om met je samen te werken en je een waardevolle leerervaring te bieden.

Algemene informatie aan de deelnemers +

  • Zorgaanbod; we bieden dagbesteding, arbeidstraining, arbeidstoeleiding, job coaching en begeleiding aan huis.  Dit kan op basis van een PGB. (AGB code 73730528)
  • De Werkwijzer rekent geen eigen bijdrage. Meer informatie mbt de wlz ; hetcak.nl, meer informatie mbt de WMO ; Inkomensafhankelijke eigen bijdrage Wmo vanaf 1 januari 2026 | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl
  • Wij hebben geen wachttijden. Aanmelden en starten van een traject gaat in overleg.
  • Voor onafhankelijke Clientondersteuning verwijzen we graag naar SCOT (scotwente.nl)

Onze verwijzers +

We geloven in inclusiviteit en bieden een veilige omgeving waar deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt zichzelf kunnen zijn en hun talenten kunnen ontwikkelen. Wij zijn van mening dat samenwerken essentieel is. Wij bieden verschillende samenwerkingsmogelijkheden. We werken we nauw samen met het UWV, ROC van Twente en zorggroep St. Maarten.

+

Wij houden rekening met beperkingen, maar kijken vooral naar de kracht en mogelijkheden van mensen.