Home > Diensten

Werkwijzer Diensten

De Werkwijzer biedt arbeidstraining, arbeidstoeleiding, job coaching en activerende dagbesteding aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Ook bieden wij begeleiding aan huis aan mensen die ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen leven. Dit doen wij in opdracht van gemeenten (S 14), het UWV en in samenwerking met diverse scholen uit de regio. Met meerdere zorginstellingen zoals bijvoorbeeld Aveleijn, Ambiq, de RIBW en de Twentse zorgcentra hebben we een samenwerking met betrekking tot dagbesteding.

“Wij houden rekening met beperkingen, maar kijken vooral naar de kracht en mogelijkheden van mensen.“

Werkwijze:
Een individuele aanpak op maat, die aansluit bij de deelnemer en zijn/haar directe omgeving. We werken samen in een team met een mix van deelnemers, vrijwilligers en professionals in een leer-werklocatie midden in de maatschappij. We bieden een veilige en vertrouwde omgeving waarin deelnemers kunnen oefenen en zichzelf durven zijn. Begeleiding bestaat uit een team van trajectleiders en werkleiders. Een mix van kennis en kunde waardoor optimaal kan worden ingezet op wat er nodig is om de gestelde doelen te bereiken.

Goed om te weten:

  • Het kan zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen. Meer informatie hierover vinden op de website van het Centraal Administratie Kantoor. Dit is een publieke dienstverlener die voor de overheid regelingen uitvoert en zorgt voor de vertaling van wetten en regels naar persoonlijke en begrijpelijke dienstverlening.
  • Voor extra advies kun je terecht bij Stichting Cliëntondersteuning Twente. Deze organisatie kan je adviseren over welke zorg bij jou past en kunnen ze ondersteunen bij de aanvraag van die zorg.
  • Voordat je bij De Werkwijzer begint voeren we altijd een intake-gesprek. Hierin bespreken we ook wanneer je kunt starten, dit is meestal heel snel aangezien we geen wachttijden hebben!

Klik op de onderstaande diensten voor meer informatie:

Heb je interesse, wil je je aanmelden of wil je meer informatie? Neem dan contact op met De Werkwijzer.

Begin met typen en druk op ENTER om te zoeken...