NieuwsNieuw concept voor het Station

Nieuw concept voor het Station

We zijn momenteel bezig met een grondige verbouwing van ons restaurant! Tijdens de corona epidemie heeft ons restaurant fikse tegenslagen moeten incasseren: de omzet liep gestaag terug en ziekte van deelnemers en personeel maakte dat de gebruikelijke routine onder druk kwam te staan. Vervolgens hadden we moeite om na de corona de avonden gevuld te krijgen met deelnemers die wilden meewerken in de keuken en bediening.
Iedereen doet mee, jij ook!

Zoals in elke “crisis” was dit ook een mooi moment voor bezinning. Het managementteam heeft zich de vraag gesteld of het concept van vier avonden open nog wel de juiste formule is. Steeds meer constateerden we dat de avonden werden gerund door onze medewerkers, stagiaires en/of vrijwilligers i.p.v. door de deelnemers. Binnen het MT hebben we veel gesprekken gevoerd over hoe de toekomst eruit zou moeten komen te zien en we kwamen we tot de conclusie dat we terug moesten naar onze oorspronkelijke missie, visie met de daarbij behorende bedoelingen.

De Werkwijzer is een sociale onderneming die er wil zijn voor iedereen die maar om ondersteuning vraagt, waarbij inclusiviteit en diversiteit kernbegrippen zijn. “Iedereen doet mee!” Daarnaast wil De Werkwijzer betekenisvol zijn in de wijk, de stad en in de buurt; we willen een bijdrage leveren aan een positief maatschappelijk klimaat. Dit alles bij elkaar maakt dat het stationsrestaurant een nieuw concept gaat krijgen met een nieuwe uitstraling, naam en logo. Het zal een ontmoetingsplek gaan worden annex lunchroom met als naam SPOOR 6 op een aantrekkelijke plaats in een levendige wijk, voor buurtbewoners en voor alle andere geïnteresseerden. Het moet een plek bieden aan jong en oud met diverse functies!

Omdat we uiteraard te maken hebben met beschikbare personele inzet is er op maandag geen dagmenu. Wel is het restaurant open voor koffie, broodje, etc. Op dinsdag, woensdag en donderdag is het restaurant geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. De keuken is dan geopend tot 17:00 uur. Op de woensdagmiddag is er in de voormiddag een eetclub. Er wordt gezamenlijk het dagmenu gegeten. Deelnemers, vrijwilligers en personeel van de Werkwijzer betalen een gereduceerd tarief. Anderen, bv. uit de buurt betalen het reguliere tarief. Op woensdagmiddag/avond zijn we geopend van 16:00-20:00 uur. Dit is een extra dagdeel voor onze deelnemers met de focus op ontmoeten, ontspannen evt. samen eten. Er is bv. ruimte om samen een bordspel of een game te spelen. Op vrijdag zijn we geopend van 10:00 tot ’s avonds 21:30.

Op vrijdagavond kunnen mensen komen eten, waarbij er een keuze gemaakt kan worden uit een 3-gangen menu met vis/vlees of vegetarisch. Tijdens de reguliere uren overdag is SPOOR 6 geopend voor iedereen als lunchroom, werkcafé en ontmoetingsplek voor jong en oud. Met het extra dagdeel op de woensdagmiddag starten we per 01-01- 2023. Het overige aanbod start per 01-12-2023. Er komt een feestelijke heropening op 26 januari 2023. Meer info hierover volgt nog.

Met dit nieuwe concept willen aansluiten bij de interesses en capaciteiten van onze deelnemers. Voor de bewoners uit de buurt bieden we de gelegenheid om lekker en goedkoop te eten. Voor de jongere uit Oldenzaal bieden we een plek waar je kunt studeren en ontmoeten. Voor de inwoners uit de regio zijn we een gezellig restaurant. Voor de reiziger een prettig station waar je veilig en schoon kunt wachten.

Hoe gaat het er nu concreet uit zien? Voor de inrichting is samengewerkt met een interieurstylist. Heiko en Bram hebben al veel werk verzet in de uitvoering van de verbouwing. Een gedeelte van de inrichting wordt geleverd door een tweedehandswinkel. Deze producten zijn ook te koop. De NS heeft gezorgd voor zonneschermen waardoor het in de zomer prettiger is om in het restaurant te zitten. Kortom; we gaan het roer omgooien en we denken dat we met dit nieuwe concept meer voor onze deelnemers en de bezoekers kunnen gaan beteken.

Wij houden rekening met beperkingen, maar kijken vooral naar de kracht en mogelijkheden van mensen.