Home > Interview Mariska

Interview Mariska

“Ik zat in een diepe put. De Werkwijzer heeft me hier weer uitgehaald.

Mariska is 29 jaar en werkt 36 uur bij De Werkwijzer. Sinds vier jaar werkt Mariska bij De Werkwijzer. Daarvoor werkte ze vijf jaar bij een horecabedrijf. “Het was daar veel drukker dan bij De Werkwijzer, waardoor het teveel voor me was. Ik voelde me niet begrepen.“ Na vijf jaarcontracten hield het op, Mariska kwam thuis te zitten en het was moeilijk om in actie te komen om een nieuwe baan te vinden. Na haar schoolperiode kreeg ze een Wajong uitkering en kwam ze via een traject van het UWV bij De Werkwijzer terecht.

Doordat ze bij De Werkwijzer diverse banen heeft gehad, heeft ze op allerlei gebieden ervaring opgedaan. Ze heeft geleerd hoe ze moet serveren, hoe ze netjes moet werken, in de keuken dingen kan maken en hoe ze met klanten om moet gaan. Uiteindelijk kwam ze erachter dat het werk in de kantine van de productie- en montageafdeling op de Textielstraat haar het beste lag. Ze voert schoonmaakwerkzaamheden uit, werkt in de keuken en bereidt het eten en drinken voor de pauzes voor. Ze heeft zich inmiddels zo ontwikkeld dat ze zelfstandig werkzaamheden kan uitvoeren. Samen met een deelnemer van De Werkwijzer neemt ze dit allemaal voor haar rekening.

De afspraak is dat ze op haar eigen werktempo haar werkzaamheden mag uitvoeren. Het UWV blijft nog steeds betrokken bij Mariska. Doordat ze extra begeleiding krijgt, betaalt De Werkwijzer minder loon. Het UWV vult dit salaris aan, het is dus een win-win situatie voor alle drie de partijen. Paulien van De Werkwijzer vertelt dat ze erg blij zijn met Mariska. “Ze past er erg goed bij. Mariska heeft hier veel meer rust en ruimte, met werk wat beter bij haar past. Ze is erg zelfstandig en voert haar werkzaamheden goed uit.

“Ze heeft zelfs een vast contract gekregen.”

Mariska is op haar beurt ook erg blij met De Werkwijzer. “Ik vind het leuk om er te werken en er hangt een fijne sfeer. Het is een gezellige samenwerking.” Ze wil zeker blijven werken bij De Werkwijzer omdat het haar positief heeft veranderd. “In het begin was ik een stil meisje en durfde ik niks te zeggen. Ik zat in een diepe put, De Werkwijzer heeft me hieruit gehaald. Ik heb hier geleerd om voor mezelf op te komen en ben veel opener. Als ik nu ergens mee zit zeg ik het meteen.”

“Ik ben blij dat het goed is gekomen.”

Begin met typen en druk op ENTER om te zoeken...