Home > Interview Bjorn Caarels

Interview Bjorn Caarels

“Een stijgende lijn naar boven.”

Voor Bjorn Caarels zat het een lange tijd niet mee. Passend werk krijgen was een enorme uitdaging. Bjorn vertelt dat hij voordat hij bij De Werkwijzer kwam, bij een regulier bedrijf in Hengelo werkte. Dat ging om meerdere redenen niet goed. “Ik werd als zondebok gebruikt. Als er iets fout ging waar ik niet eens bij was, kreeg ik de schuld. Daar was ik klaar mee en toen ben ik weggegaan.” Omdat Bjorn een wajong-uitkering krijgt en een dagbestedingsindicatie heeft, werd hij door een jobcoach geplaatst bij De Werkwijzer.

“Toen ik hier kwam ervoer ik een cultuurshock. Ik mocht later beginnen en hoefde minder lang te werken dan bij mijn vorige werkgever. Hier mocht ik het rustig aan doen en op mijn eigen tempo. Het heeft me heel lang gekost om daar aan te wennen.” In die periode had Bjorn ook weinig vertrouwen in bedrijven, doordat hij een mentale tik had gekregen bij zijn vorige baan. In het begin bij De Werkwijzer vond hij het moeilijk om zichzelf te motiveren. “Soms werkte ik 2 dagen, dan bleef ik weer 2/3 weken thuis, dan kwam ik weer even werken. En als ik er dan was, deed ik niet veel.”

“Ze hadden bakken met geduld en er werd respectvol met me omgegaan.”

Hij kreeg in die tijd ondersteuning van trajectondersteuners Heiko en Bram. “Ze hadden bakken met geduld en ik heb tientallen gesprekken met ze gehad. Er werd respectvol met me omgegaan en dat stuk geduld kende ik ook niet.” Qua werkzaamheden vond ik het in het begin ook lastig. “Ik heb verschillende dingen geprobeerd, maar ik vond het moeilijk om iets te vinden wat me lag. Uiteindelijk vroeg Heiko me of ik het vervoer wilde gaan doen, en daar heb ik meteen ja op gezegd. Ik vind het leuk om op de weg te zitten. Verder bestaan mijn werkzaamheden nu voornamelijk uit het plannen van de klussendienst en het uit handen nemen van taken van Heiko. Ik vind het contact met de mensen erg leuk en kan zelf structuur in mijn werkdagen aanbrengen.”

“Er is bij de werkwijzer geen verschil tussen deelnemers, vrijwilligers en medewerkers.”

Inmiddels werkt Bjorn zo’n 9 jaar bij De Werkwijzer en hij vertelt dat hij de loop der tijd een stuk meer verantwoordelijkheidsgevoel heeft gekregen. “Ik kan erg goed met Heiko en Bram. Door hun ondersteuning kreeg ik in de gaten dat ik een tandje bij moest gaan zetten.” Nu voelt Bjorn meer waardering, collegialiteit en vertrouwen. “Er is bij de werkwijzer geen verschil tussen deelnemers, vrijwilligers en medewerkers. Je wordt gewaardeerd voor datgene dat je bent. Er hangt hier een gezellige sfeer.”

“Ik zie een stijgende lijn naar boven. Alles gaat prima. Ik heb mooie toekomstplannen, heb net een zoontje van 14 maanden en ga volgend jaar trouwen. Ik heb een stabiel leven, zit bij De Werkwijzer eindelijk goed op mijn plek en ben heel erg positief.”

Begin met typen en druk op ENTER om te zoeken...