Home > Corona update (1)

Corona update

Beste collega’s,

We leven in een bijzondere tijd in verband met het coronavirus.

Om je als collega optimaal te kunnen blijven ondersteunen hebben we als MT besloten met enige regelmaat een nieuwsbrief te sturen met daarin de laatste nieuwsberichten.

De maatregelen die we afgelopen zondag, 15 maart, hebben genomen gelden in eerste instantie tot tenminste 6 april.

Nogmaals:

Alle locaties zijn gesloten.

We kiezen voor ambulante zorg op afstand

Bezoek bij deelnemers thuis gebeurt uitsluitend indien het voor de zorg echt noodzakelijk is en er vooraf telefonisch is gecheckt dat de deelnemer (en huisgenoten) geen verschijnselen of klachten hebben.

In het contact worden de richtlijnen gevolgd rond hygiëne en afstand tot elkaar (2 meter). Het aantal medewerkers dat bij deelnemers thuiskomt wordt zo klein mogelijk gehouden.

Met de deelnemers van de dagbesteding wordt contact gehouden als de situatie hierom vraagt. Het is van belang om ook met deze groep contact te blijven houden. Dit contact wordt afgestemd tussen werkleider, trajectbegeleider en leidinggevende.

De medewerkers worden op de hoogte gehouden en ontvangen adviezen van de leidinggevende.

Over de declaratie van niet geleverde zorg heb ik voortdurend contact met de gemeenten en het zorgkantoor. Hierover is overigens nog geen duidelijkheid, maar er zullen zeker noodmaatregelen volgen.

In mijn directe omgeving bemerk ik overigens dat mensen nogal verschillend omgaan met de sociale onthouding. Ik zie het dan ook als een morele plicht om de richtlijnen van het RIVM te volgen, zodat de kans groter is dat je straks weer fris aan de start verschijnt.

Handige links:

RIVM: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

We hebben elkaar hard nodig in deze bijzondere tijd. Hou elkaar in de gaten!

Met vriendelijke groet,

Tonnie Harmelink

Begin met typen en druk op ENTER om te zoeken...