Home > Corona update (4)

Corona update

Oldenzaal, 25 juni 2020

Beste collega’s, deelnemers, vrijwilligers,

Inmiddels zijn we weer een stap verder in onze ondersteuning en dienstverlening naar onze deelnemers in deze tijden van corona. De afgelopen maanden hebben we zeker niet stil gezeten, sterker nog: we hebben op alle mogelijke manieren contact gehouden met onze deelnemers en waar het kon activiteiten ondernomen. Dit ging via beeldbellen of daar waar het verantwoord was bezoek aan huis.

Persoonlijk ben ik erg onder de indruk hoe alle medewerkers de schouders eronder hebben gezet om dit te realiseren. Mijn grote dank hiervoor!

Inmiddels zijn ook bijna alle vrijwilligers actief binnen onze verschillende locaties. Een aantal heeft nog besloten niet te komen en dit standpunt respecteer ik uiteraard.

We zijn op dit moment verder dan ik verwacht had. De locaties op de textielstraat zijn weer volledig open en ook is bezetting en opkomst van onze deelnemers groot. Een aantal deelnemers zijn om medische reden nog thuis. Ook met hen hebben we voortdurend contact.

Op woensdag 1 juli gaan we ook weer werken in ons sportcafé Vondersweijde. Sporthal De Kolk is sinds een aantal weken weer gewoon open. Gisteren hebben we gesproken met de gemeente Oldenzaal over onze dienstverlening in de bedrijfskantine. Aangezien we hier te maken hebben met dat alle ambtenaren nog steeds thuis werken kunnen we op dit moment weinig werkzaamheden verrichten. Wel hebben we nadrukkelijk gesproken over de wederzijdse intentie om in de toekomst weer op te starten. We zijn voornemens om dit per 1 september te doen. Dit geldt ook voor het stationsrestaurant. Onze intentie is om deze ook weer te openen als restaurant per 1 september. Afgelopen maandag zijn we ook bij De Molenkamp wederom begonnen voor halve dagen met de intentie om dit ook weer uit te breiden naar hele dagen.

In het MT hebben we vanmorgen besloten om dit jaar geen zomerfeest te houden voor medewerkers en vrijwilligers. In deze tijden van corona vinden we dit niet gepast.

Achter de schermen ben ik nog steeds druk bezig met allerlei steunmaatregelingen, ik voer gesprekken met gemeenten, sociale verzekeringsbanken, zorgkantoor en het UWV. Ik bemerk op dit moment nog steeds een grote verbondenheid en welwillendheid  van deze externe organisaties richting de Werkwijzer.

Ik wil iedereen  nog wel steeds op het hart drukken om echt afstand te behouden, hou je aan de 1,5 meter!

Verder wens ik iedereen goeie gezondheid toe, een fijne zomer (vakantie) en een vriendelijke groet,

Tonnie Harmelink

Directeur-bestuurder de Werkwijzer

Begin met typen en druk op ENTER om te zoeken...