Home > Corona update (3)

Corona update

Oldenzaal, 14 mei 2020

Beste collega’s, deelnemers, vrijwilligers,

Inmiddels zijn we een stap verder in onze ondersteuning en dienstverlening naar onze deelnemers in deze tijden van corona. De afgelopen maanden hebben we zeker niet stil gezeten, sterker nog: we hebben op alle mogelijke manieren contact gehouden met onze deelnemers en waar het kon activiteiten ondernomen. Dit ging via beeldbellen of bezoek aan huis daar waar het verantwoord was.

De afgelopen weken zijn we op de locaties Textielstraat, Boerderij en Station druk bezig geweest om alle werkplekken corona-proof in te richten. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van plexiglas, stickers met hygiënemaatregelen, routes met looprichtingen uitgezet en belijning op vloeren die 1,5 meter afstand aangeven.

Afgelopen maandag 11 mei hebben we de deur dan ook weer op een kier gezet en zijn de eerste deelnemers aan de slag gegaan. Dit gebeurt beperkt en gefaseerd waarbij het voor elke deelnemer individueel maatwerk is. De deelnemer moet gezond zijn en moet zelf ook willen. Op dit moment zijn Textielstraat, Boerderij en Station de enige locaties die geopend zijn. De werkprojecten Vondersweijde, bedrijfskantine Stadhuis en de Molenkamp zijn helaas nog steeds gesloten.

De komende weken zullen wij gefaseerd meer deelnemers ontvangen daar waar mogelijk en verantwoord is. Achter de schermen ben ik druk bezig met allerlei steunmaatregelingen, ik voer gesprekken met gemeenten, sociale verzekeringsbanken, zorgkantoor en het UWV. Ik bemerk op dit moment een grote verbondenheid en welwillendheid  van deze externe organisaties richting de Werkwijzer.

We hebben op 13 mei een groot pakket aan mondkapjes ontvangen die bestemd zijn voor deelnemers die met het openbaar vervoer reizen. We zijn op dit moment ook bezig om voorzorgsmaatregelen te treffen in onze eigen vervoersmiddelen, zodat ook deze corona-proof gebruikt kunnen worden.

Ik wil iedereen op het hart drukken om echt afstand te behouden, hou je aan de 1,5 meter!

Verder wens ik iedereen goeie gezondheid toe en een vriendelijke groet,

Tonnie Harmelink

Directeur bestuurder de Werkwijzer

Begin met typen en druk op ENTER om te zoeken...