Home > Co-creatie

Co-creatie

De Werkwijzer wil met ketenpartners verbinding zoeken, verbouwen en vernieuwen door middel van co-creatie.

Met co-creatie bedoelen we het samenbrengen van kennis, waarden en het samenbrengen van handelen. Het verschil tussen samenwerken en co-creatie zit hem er in dat je bij co-creatie dwars door bestaande samenwerkingen, organisaties en processen heen gaat. Je betrekt iedereen die het betreft en ontwikkelt samen iets nieuws.

Co-creëren kan vanuit bestaande expertise die er is in Noordoost Twente. We willen als De Werkwijzer ook onderzoeken of er een behoefte ligt die door De Werkwijzer ingevuld kan worden en daar dan partners bij zoeken. De behoefte moet dan gezocht worden vanuit de samenleving en/of de inwoner. Vanuit de behoefte starten is sterker dan eerst partners zoeken en dan een behoefte er bij ‘bedenken’.

Op deze manier is een aantal jaren geleden samen met welzijnsorganisatie Impuls, de gemeente Oldenzaal en De Werkwijzer het project Service in de stad/ de klussendienst ontstaan.

Vanuit de behoefte van inwoners uit Oldenzaal, waarbij sprake was van eenzaamheid en sociaal isolement is de klussendienst opgezet.

Wil je meer informatie of
je aanmelden?

Voor u als bedrijf kunnen de capaciteiten van onze deelnemers veel betekenen. Graag gaan wij met u in gesprek over de (onverwachte) mogelijkheden die wij u als bedrijf kunnen bieden.

Ook een project of klus aanmelden of op zoek naar een nieuwe werknemer? Dat kan hier

De Werkwijzer is een erkend leer-werkbedrijf. We werken graag samen met stagiaires uit het MBO en HBO. Wil je meer informatie over een stage bij De Werkwijzer, neem dan contact op.

Begin met typen en druk op ENTER om te zoeken...